IRAUNKORTASUNAREN ARLOKO JARDUNBIDE EGOKIAK GETXOKO ESTABLEZIMENDUETAN
Aurrera egiten jarraitzen dugu udalerriko tokiko establezimenduen iraunkortasunaren arloko sentsibilizazioan eta prestakuntzan!
Ziklo berri honetan, gure ezagutzak zabaltzen jarraituko dugu talde eragileak identifikatutako balioetan (erronkei lehentasuna ematen parte hartu zuten establezimenduak), eta udalerriko establezimendu batzuek garatzen dituzten jardunbide egokiak balioetsiko ditugu, iraunkortasunarekin kontzientziatuta badaude eta beste enpresa batzuk beren negozio-eredura egokitzeko inspiratu baditzakete. Horretarako, hurrengo hilabeteetan astero argitaratuko ditugu honako balio hauekin zerikusia duten edukiak:
- Sasoiko produktua
Sasoiko produktuak: bezeroei eskaintzeko altxor gastronomikoa
- Ekoizpen ekologikoa
Zaindu zure bezeroen ongizatea produktu ekologikoak eskainiz
Getxoko establezimenduen jardunbide egokiak sasoiko produktuan eta ekoizpen ekologikoan
- Zero xahutzea
Ezeren gainean ez, zero xahutzerantz
- Ekonomia zirkularra
Keinu txikiak, ondorio handiak
Getxoko establezimenduen jardunbide egokiak zero xahutze eta ekonomia zirkularrean
- Kontsumo arduratsua
Arduraz kontsumitzea, eguneroko aukera
- Hurbileko produktua
Hurbilekoa kontsumitzea, etxekoa kontsumitzea
Getxoko establezimenduen jardunbide egokiak kontsumo arduratsuan eta hurbileko produktuan:
Egin bat “Elikadura Iraunkorraren aldeko Establezimenduen Sarea”rekin eta bultzatu jasangarritasuna zure bezeroen artean! Lagundu herritarrengan kontzientzia sortzen, zure negozioari balio erantsia emango baitio.
Gogorarazi proiektuaren bilakaera, prozesuaren dokumentazio guztia kontsultatuz:
SAREA EHUNTZEN |
|
2021 |
Aldez aurreko galdera-sorta, elikadura jasangarrian interesa duten establezimenduentzat. Informazio gehiago nahi izanez gero, kontsultatu "Txostenak" atala. |
2022 |
Parte hartzeko hiru tailer egin ziren, eta horietan 2 erronka identifikatu ziren: |
2023 |
Bi jardunaldi egin dira trakzio-taldeak identifikatutako erronka bakoitzari heltzeko: |
Ikus-entzunezko edukiak lantzea, udalerriko establezimenduak prestatu eta sentsibilizatzeko, bezeroen artean iraunkortasuna bultza dezaten argumentoak emateko. |
Baterako sorkuntza-saioetan, trakzio-taldeak (udalerriko 10 saltokik osatuta) tokiko merkataritzaren lehentasunezko bi erronka identifikatu zituen:
Trakzio-taldeak identifikatutako erronka bakoitzari aurre egiteko, sektorea sentsibilizatzeko bi jardunaldi egin ziren:
1. Pilula: Zer esan nahi du ZeroDespilfarro Kontzeptuak?
2. Pilula: Zergaitik jazarri ZeroDeslpilfarroa?
3. Pilula: Nola egin dezake lan merkataritza-establezimendu batek ZeroDespilfarro alde?
4. Pilula: Nola estabaidatu "elikagai deabrutu"-en teoria?
6. Pilula: Poduktu ekologikoa: prezio-onura erlazioa
7. Pilula: Tokiko negozio batek elikadura iraunkorra agindu ahal izateko gakoak
*Zabaltzeko bideoak deskargatu behar badituzu, eska iezazkiguzu.
Getxo Elkartegia
Ogoño Kalea, 1
48930 (Areeta) Getxo
Telefonoa: 94 466 01 40
Email: getxolan@getxo.eus