IRAUNKORTASUNAREN ARLOKO JARDUNBIDE EGOKIAK GETXOKO ESTABLEZIMENDUETAN

Aurrera egiten jarraitzen dugu udalerriko tokiko establezimenduen iraunkortasunaren arloko sentsibilizazioan eta prestakuntzan!

Ziklo berri honetan, gure ezagutzak zabaltzen jarraituko dugu talde eragileak identifikatutako balioetan (erronkei lehentasuna ematen parte hartu zuten establezimenduak), eta udalerriko establezimendu batzuek garatzen dituzten jardunbide egokiak balioetsiko ditugu, iraunkortasunarekin kontzientziatuta badaude eta beste enpresa batzuk beren negozio-eredura egokitzeko inspiratu baditzakete. Horretarako, hurrengo hilabeteetan astero argitaratuko ditugu honako balio hauekin zerikusia duten edukiak:

  • Sasoiko produktua

            Sasoiko produktuak: bezeroei eskaintzeko altxor gastronomikoa

  • Ekoizpen ekologikoa

          Zaindu zure bezeroen ongizatea produktu ekologikoak eskainiz

Getxoko establezimenduen jardunbide egokiak sasoiko produktuan eta ekoizpen ekologikoan


  • Zero xahutzea

         Ezeren gainean ez, zero xahutzerantz

  • Ekonomia zirkularra

         Keinu txikiak, ondorio handiak

Getxoko establezimenduen jardunbide egokiak zero xahutze eta ekonomia zirkularrean


  • Kontsumo arduratsua

          Arduraz kontsumitzea, eguneroko aukera

  • Hurbileko produktua

          Hurbilekoa kontsumitzea, etxekoa kontsumitzea

Getxoko establezimenduen jardunbide egokiak kontsumo arduratsuan eta hurbileko produktuan:


Egin bat “Elikadura Iraunkorraren aldeko Establezimenduen Sarea”rekin eta bultzatu jasangarritasuna zure bezeroen artean! Lagundu herritarrengan kontzientzia sortzen, zure negozioari balio erantsia emango baitio.

Gogorarazi proiektuaren bilakaera, prozesuaren dokumentazio guztia kontsultatuz:

 

SAREA EHUNTZEN

2021

Aldez aurreko galdera-sorta, elikadura jasangarrian interesa duten establezimenduentzat. Informazio gehiago nahi izanez gero, kontsultatu "Txostenak" atala.

2022

Parte hartzeko hiru tailer egin ziren, eta horietan 2 erronka identifikatu ziren:

  1. Erronka: sentsibilizazioa eta prestakuntza
  2. Erronka: banaketa iraunkorreko ereduak

2023

Bi jardunaldi egin dira trakzio-taldeak identifikatutako erronka bakoitzari heltzeko:

  1. Jardunaldia: Zertaz ari gara, elikaduraren sektorean iraunkortasuna terminoa erabiltzen dugunean?
  2. Banaketa iraunkorra: ikuspegiak eta banaketa-ereduak

Ikus-entzunezko edukiak lantzea, udalerriko establezimenduak prestatu eta sentsibilizatzeko, bezeroen artean iraunkortasuna bultza dezaten argumentoak emateko.

Baterako sorkuntza-saioetan, trakzio-taldeak (udalerriko 10 saltokik osatuta) tokiko merkataritzaren lehentasunezko bi erronka identifikatu zituen:

Trakzio-taldeak identifikatutako erronka bakoitzari aurre egiteko, sektorea sentsibilizatzeko bi jardunaldi egin ziren:

*Zabaltzeko bideoak deskargatu behar badituzu, eska iezazkiguzu.

« Programak itzuli

...

Getxo Elkartegia

Ogoño Kalea, 1
48930 (Areeta) Getxo

Telefonoa: 94 466 01 40
Email: getxolan@getxo.eus

Udako ordutegia

Astelehenetik ostegunera -> 08:30etatik 18: 30etara
Ostirala -> 08: 30etik 15: 00etara
Abuztua -> 8: 30etatik 14: 30etara

@getxolan
@getxolan
getxolan
getxolan